Foto omschrijving

Branches

TeamUren-plan® is voor alle branches inzetbaar waar met teams van medewerkers gewerkt wordt. Onderstaand een greep uit de branches waar TeamUren-plan® al ingezet wordt.

Horecabedrijven

In de horeca is de behoefte aan medewerkers afhankelijk van verschillende factoren. Het weer, speciale evenementen, feestdagen en mogelijk nog andere zaken. Deze factoren kunnen invloed hebben op de hoeveelheid benodigde medewerkers en de werkzaamheden die verricht moeten worden. Zo kan het bijvoorbeeld wenselijk zijn dat er bij speciale evenementen extra medewerkers ingezet worden voor de bediening en de bar. TeamUren-plan® houdt hier rekening mee en zal de meest optimale roosters samenstellen, waarbij u direct inzicht hebt in de personeelskosten van het in te zetten team.

Hotels / Conferentiecentra

Voor hotels en conferentiecentra varieert de personeelsbezetting meestal aan de hand van de geplande activiteiten en/of het aantal bezette kamers. Hier is het zaak om de beschikbare uren efficiënt over de medewerkers te verdelen. TeamUren-plan® biedt de mogelijkheid om de uren zo efficiënt mogelijk over de beschikbare medewerkers te verdelen, zodat de roosters die automatisch worden samengesteld hierin al voorzien.

Campings / Recreatiebedrijven

Bij een camping varieert de personeelsbezetting aan de hand van de gasten op de camping, waarbij ook rekening gehouden dient te worden met aankomst- en vertrekdagen. In bepaalde perioden (bijvoorbeeld de zomervakantie) zijn er extra medewerkers nodig. Het bijhouden van de beschikbaarheid en de vaardigheden van de medewerkers is hier vaak al een tijdrovende bezigheid, doordat er met flexibele medewerkers gewerkt wordt. Met TeamUren-plan® kunt u de medewerkers via de online module zelf hun beschikbaarheid op laten geven, dit scheelt de planner veel tijd. Ook hier geldt dat de roosters met enkele muisklikken gereed zijn.

Sauna en Wellness

Binnen de sauna en wellness is de behoefte aan medewerkers afhankelijk van veel factoren. De diversiteit van medewerkers is hier van groot belang. Het is denkbaar dat bepaalde personeelsleden bepaalde functies al dan niet mogen uitvoeren. Dit kunt u ingeven bij de vaardigheden van uw medewerkers. Zo kunt u bijvoorbeeld werknemer X alleen aan een bepaalde behandeling koppelen, werknemer Y zou echter aan meerdere behandelingen gekoppeld kunnen worden. TeamUren-plan® koppelt de juiste vaardigheden met een wegingsindicator en kan mede hierdoor automatisch een rooster samenstellen.

Detailhandel

Binnen de detailhandel heeft men te maken met diverse factoren die afhankelijk zijn voor het inroosteren van de juiste medewerkers. Zo is het denkbaar dat er op bepaalde tijden medewerkers nodig zijn met bepaalde vaardigheden. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan een verkoper met een technische achtergrond, of een verkoopster welke zelf jaren met een product gewerkt heeft. Ook zal men over extra capaciteit willen beschikken op koopavonden en koopzondagen. Al dit soort zaken zijn vast te leggen met behulp van TeamUren-plan® zodat de bedrijfsleider altijd eenvoudig de planning kan maken.

Supermarkten

Binnen de supermarkten heeft men met een grote diversiteit te maken. Men heeft er verschillende afdelingen, verschillende functies, verschillende begin- en eindtijden en medewerkers welke mogelijk op diverse activiteiten ingezet kunnen worden. Zo heeft men bijvoorbeeld iemand bij de vleesafdeling nodig, maar ook een bedrijfsleider en een kassière zijn onmisbaar binnen de supermarkt. En wat te denken van de vakkenvullers, vaak studenten die een beperkt aantal uren in de week kunnen werken, waarbij ook nog rekening gehouden dient te worden met de CAO normen die daarvoor gelden. De studenten kunnen met de online module van TeamUren-plan® ruim van tevoren aangeven welke uren ze in een bepaalde week beschikbaar zijn, zodat hiermee binnen de planning rekening gehouden wordt. Ondanks de grote diversiteit is het voor TeamUren-plan® geen enkel probleem om optimale teams in te roosteren op tijden dat de medewerkers beschikbaar zijn.

Wilt u ook op uw personeelskosten besparen?
Vraag dan een vrijblijvende demo aan.